Hærdet glas

Grænserne udvides, og måske er fantasien den største hindring for mulighederne med hærdet glas.

haerdetglas

Bruseløsninger

Vi leverer vægge og døre på mål og har naturligvis hængsler, greb og andet tilbehør.

Termisk hærdet glas

haerdetglas

Kontorlandskaber

Gør kontormiljøet lyst og åbent med glasvægge og skydedøre.

Termisk hærdet glas

haerdetglas

Altanglas

Hærdet og lamineret glas med klar eller mat folie.

Termisk hærdet glas

haerdetglas

Gåglas

Ny vinkælder eller blot lys mellem etagerne.

Termisk hærdet glas

haerdetglas

Alle de andre typer

Glas med silketryk, facadeglas og hærdet glas f.eks. til automater og terminaler.

Termisk hærdet glas

Hærdet glas
Hærdet glas er varmebehandlet floatglas med permanent paper writings indbyggede overfladespændinger, som er fremstillet i en proces, hvor glasset opvarmes til over 600° C og chokafkøles med luft under tryk. Hærdningen gør glasset væsentligt stærkere end almindeligt floatglas og samtidig til personsikkerhedsglas. Hærdet glas tåler store temperaturmæssige udsving og bevarer sine mekaniske egenskaber ved temperaturer helt op til ca. 250°C. Hærdet glas tåler også store temperaturforskelle på overfladen på op til ca. 200°C. Ved hærdning kan glassets planhed og optiske kvalitet påvirkes. En evt. belægning kan også påvirkes ved hærdningen. Hærdet glas anvendes som enkeltglas og i termoruder, hvor der er behov for glas med stor styrke. Hærdet glas er desuden velegnet til montageløsninger, hvor det er nødvendigt, at glasset er forsynet med huller eller med indhak i glaskanten. Hærdet glas har en brudstyrke der er 5 gange stærkere end almindeligt glas. Knuses hærdet glas krakkelerer det i små ufarlige stykker. Derfor kan hærdet glas med fordel bruges som sikkerhedsglas på steder, hvor knusning af almindeligt glas vil medføre personfare. Man kan yderligere vælge at laminere 2 stykker hærdet glas sammen, da laminatet efter brud vil holde glasstykkerne sammen som én sammenhængende enhed. På grund af den store modstandsevne mod stød er hærdet lamineret og varmeforstærket lamineret glas velegnet som glas i værn. Hærdet glas kan bruges som interiørglas, gulvglas, glastrapper, møbelglas, skydedøre i glas, stænkplader, bruseafskærmning, altanglas, gåglas mm. Glasset skal færdigforarbejdes inden hærdningsprocessen, da hærdet glas ikke kan forarbejdes (tilskæres, slibes, bores huller m.m.). Vores hærdet glas er klassificeret som personsikkerhedsglas i henhold til DS/EN 12600.

Laminieret glas
Lamineret glas består af to eller flere lag glas, som er lagt sammen med mellemlag af f.eks. PVB-folie i en autoklave, hvor glasset opvarmes under tryk. De enkelte glas og folielag kan have varierende tykkelser afhængigt af kravene til den færdige glaskonstruktion, ligesom de enkelte glaslag kan være floatglas, varme- forstærket eller hærdet glas.
 Lamineret glas kan anvendes som et enkeltlags glas i konstruktioner, eller indbygges i en termorude. Lamineret glas anvendes primært som enkeltglas og i termoruder i døre, vinduer, ovenlys (lamineret glas som inderste lag i termorude), vægge, værn m.m. hvor der er krav om sikkerhedsglas. Lamineret glas anvendes endvidere, hvor der er ønske om sikring mod indbrud m.m. Visse folier i lamineret glas begrænser UV-stråling, dæmper støj eller er farvede.